Ovčí jogurt prelejeme do sitka a necháme ho približne 30 minút odkvapkať. Následne ho preklopíme do misky a pridáme nastrúhany 100 % ovčí zrejúci syr od Gemerské ovečky, citrónovú šťavu, jednu nasekanú čili papričku zbavenú jadierok. Šalotku nadrobno nakrájame a jemne ju opečieme na olivovom oleji, vychladenú pridáme do jogurtovej zmesi. Dochutíme soľou, korením, čerstvým oreganom a kurkumou. Všetko zamiešame a s hotovou marinádou poriadne ponatierame kura, vložíme odstáť do chladničky na 3 hodiny.
Na olivovom oleji opražiť plátky cesnaku, pridáme shimey hríby, v druhej miske zmiešame na malé kúsky nakrájané avokádo, cviklové listy a mikrobylinky, zmiešame s opraženým cesnakom a shimey hríbami, navrch nastrúhame údený oštiepok, dochutíme soľou a korením.
Kura do chrumkava upečieme, (tak ako ste zvyknutí ), pridáme prílohu a úžasné jedlo máme na stole.