- 100% ovčia bryndza Gemerské ovečky (cca 100 – 150 g)
- Cícer 250 g
- Reďkovka 2 ks
- Granátové jablko (polovica)
- Uhorka 150 g
- Limetková šťava z polovice limetky
- Mäta
- Výhonky reďkovky
- Balsamico
- Jedlé kvety
- Olivový olej
- Soľ
- Korenie
RECEPTY
Májový šalát
Suroviny
Postup
Očistíme granátové jablko, zmiešame s výhonkami reďkovky, nakrájanou uhorkou, reďkovkou a šťavou z limetky. Cícer premyjeme a osušíme. Takto pripravený ho popražíme na suchej panvici a necháme vychladiť. Po vychladnutí cícer pridáme do vyššie pripravenej zmesi, dochutíme soľou, korením. Na vrch pridáme kúsky našej 100 % ovčej bryndze od Gemerské ovečky, polejeme balsamicom a olivovým olejom. Dozdobíme mätou a jedlými kvetmi a máj je opäť tu.