hr

Ovčie mlieko

produkty

Pestré zloženie vitamínov a minerálov zaraďuje ovčie mlieko medzi kvalitné a výživné potraviny.

O kvalitách a vysokej hodnote ovčieho mlieka hovorí aj história. Zdravá výživa je v súčasnej dobe veľmi vyhľadávaná a ovčie mlieko sa teší zvýšenému záujmu spotrebiteľov. Hlavne v podobe výrobkov z neho. Potraviny, na ktoré by Slováci mali byť obzvlášť hrdí, sú poctivé výrobky zo 100% ovčieho mlieka.

Ovčie mlieko má v porovnaní s kravským a kozím mliekom odlišné zloženie a významné prednosti. Má najvyšší obsah minerálnych látok, najvyšší obsah bielkovín, najvyšší obsah tuku. Ak by ste ho chceli odmietnuť práve pre vysoký obsah tuku, mali by ste vedieť, že súčasťou tukov sú v tuku rozpustné vitamíny A, D a E. Sú nevyhnutné pre správne fungovanie organizmu.

produkty
produkty

Pri výrobe ovčieho mlieka sa nepoužívajú zahusťovadlá, vďaka tomu je ľahko stráviteľné a má priaznivé účinky na črevnú mikroflóru. Je vyhľadávané aj pre svoju sladkastú a krémovú chuť, ktorá spestrí jedálničiek aj tých najväčších labužníkov.

Ovčie mlieko obsahuje:

Dôležité minerálne látky: vápnik, fosfor, sodík, horčík, zinok, železo
- obsahuje 2-krát viac minerálnych látok ako mlieko kravské a kozie
- železo sa v ovčom mlieku vyskytuje 3-krát viac ako v kravskom mlieku
- je mimoriadne cenné aj kvôli obsahu vápnika, pretože ho obsahuje až 2-krát viac ako mlieko kravské

Dôležité vitamíny: A, C, D, E, B-komplex, kyselina listová, kyselina pantoténová
- obsah vitamínu C je v ovčom mlieku 5-krát vyšší ako kravskom alebo kozom mlieku
- vitamín D sa v ovčom mlieku vyskytuje takmer 2-krát viac ako v kravskom mlieku

produkty